Академија техничких струковних студија Београд и Институт за стандардизацију Србије потписали Споразум о пословно-техничкој сарадњи

Академија техничких струковних студија Београд и Институт за стандардизацију Србије потписали Споразум о пословно-техничкој сарадњи

У последњој недељи 2021. године Институт за стандардизацију Србије су посетили представници Академије техничких струковних студија Београд. На састанку је било речи о наставку сарадње са Институтом, имајући у виду досадашњу повезаност Института и Београдске политехнике кроз њено дугогодишње чланство у Институту, представнике у стручним саветима и комисијама за стандарде, као и едукацију студената о стандардизацији.

Једна од тема састанка била је проширење уговора о онлајн читању стандарда. Наиме, поред могућности за закључивање годишњег уговора о онлајн читању базе српских стандрда коју имају сви корисници, Институт образовним установима нуди посебну опцију годишњег приступа изабраним српским стандардима и сродним документима.

Исход састанка је потписивање Споразума о пословно-техничкој сарадњи и договор о наставку партнерства у контексту отварања неколико нових подручја за даљи развој сарадње. Поред тога, Академија техничких струковних студија Београд биће представљена у првом овогодишњем броју билтена „Стандардизација“, који издаје Институт за стандардизацију Србије.