Prvi akreditovani dual u Srbiji – Studiraj, uči i radi u isto vreme

Prvi akreditovani dual u Srbiji – Studiraj, uči i radi u isto vreme

S ponosom obaveštavamo da je Akademija tehničkih strukovnih studija Beograd prva visokoškolska ustanova u Srbiji koja je uspešno akreditovala studijski program po dualnom modelu studija. Od sada studijski program Energetska efikasnost i čista energija možete studirati i po klasičnom i po dualnom modelu studija.

Svrha studijskog programa Energetska efikasnost i čista energija  je obrazovanje strukovnih inženjera, osposobljenih da po završetku studija rade na poslovima energetske efikasnosti u proizvodnji, transportu i korišćenju toplotne i električne energije, primeni zelene energije – obnovljivih izvora energije.

Cilj ovog programa jeste produbljivanje znanja neophodnih za projektovanje i procenu energetski efikasnih zgrada, sticanje profesionalne kvalifikacije (ulaznog osnova za licencu) za poslove u domenu izrade elaborata energetske efikasnosti i energetske sertifikacije zgrada, sticanje profesionalne kvalifikacije kao ulaznog osnova za polaganje ispita i dobijanje zvanja LEED G(reen) A(ssociate). Po završetku studija student stiče stručno zvanje Strukovni inženjer mašinstva.

Dualnim modelom studiranja na studijskom programu Energetska efikasnost i čista energija  studentima će biti omogućeno da stiču i razvijaju znanja i veštine paralelno u školi i u preduzeću. Ovakav vid savremenog koncepta obrazovanja studentima će omogućiti usvajanje praktičnih, primenjivih znanja i veština u realnom radnom okruženju. Upisom ovog studijskog programa studenti će moći već od prvog semestra da odlaze u preduzeća na učenje kroz rad, a paralelno da proširuju svoja teorijska znanja na Akademiji.