Marko Vučković

Marko Vučković, rođen je 1985. u Boru, Republika Srbija, sa trenutnim boravištem u Njujorku, SAD. Osnovne strukovne studije završio je na Beogradskoj politehnici 2009. godine, smer Dizajn industrijskih proizvoda, čime je stekao zvanje strukovni dizajner industrijskih proizvoda. Odmah po završetku studija, svoje iskustvo sticao je prvo u Štampariji ”Pošte Srbije”, od 2009-2017. godine, a potom i u kompaniji Comtrade Group, u kojoj je sticao i razvijao svoje znanje iz web i UI dizajna.  Još tokom studija na Beogradskoj politehnici, bio je učesnik na dve grupne izložbe organizovane od strane Škole.

Kao glavnu prednost studiranja na Beogradskoj politehnici smatra konekciju sa kolegama i profesorima, kao i prvi korak ka profesionalnom usavršavanju. Smatra da mu je Škola pružila dobru osnovu koju je on kasnije samostalno nadograđivao i usavršavao.

Njegova poruka našim Alumnistima, kao i sadašnjim/budućim studentima Beogradske politehnike, glasi:

”Uvek slušajte svoj instikt u dizajniranju industrijskih proizvoda. Neko će vam možda reći, da ne postoji tehnologija koja će omogućiti da vaša skica postane opipljiv proizvod, ali to ne znači da ne treba juriti za svojim snovima, jer kako bi se razvijalo društvo ako bi isto mislili (dizajnirali).”

www.markovuckovic.com

https://www.behance.net/vuckovicdesign