У оквиру Еразмус+ пројекта Мобилност наставника др Сања Петронић посетила је Алжир и Универзитет Батна 2

У оквиру Еразмус+ пројекта Мобилност наставника др Сања Петронић посетила је Алжир и Универзитет Батна 2

Професор Академије др Сања Петронић, дипл. инж. маш. у оквиру Ерасмус + пројекта Мобилност наставника, у периоду од 13. до 17. јуна боравила је у Народној Демократској Републици Алжир на Универзитету Батна 2 где је одржала предавања у области машинства.

Предавања су обухватила технике обраде материјала ласером, од основних принципа, примене и оптимизације до најновијих достигнућа из ових области. Други део предавања се односио на практичне проблеме испитивања посуда под притиском са посебним акцентом на РБИ технике које су заступљене у петрохемији, а самим тим веома интересантне алжирским студентима.

Универзитет Батна 2, осим одличних наставника, нуди студентима бесплатно школовање, становање, исхрану, библиотеку и могућност претраживања великог броја научних база. Практична настава се одвија у великом броју одлично опремљених лабораторија, међу којима се посебно истиче лабораторија за соларну енергију.

Циљ пројекта је био и успостављање сарадње између две високошколске установе како у наставном тако и у начном смислу, а први резултати ове сарадње ће се видете већ у октобру ове године на конференцији у Београду где ће учествовати професори са Универзитета Батна 2.