Studijski program osnovnih strukovnih studija Prehrambena tehnologija i nutricionizam omogućava studentima sticanje potrebnih znanja iz stručnih oblasti proizvodnje hrane, upravljanja bezbednošću i kvalitetom hrane, planiranja i organizovanja ishrane svih kategorija stanovništva primenom savremenih, racionalnih metoda i modela, značaju nutritivnih standarda u cilju očuvanja zdravlja populacije, sticanje znanja i veština u primeni nutricinističkih principa pravilne ishrane, sagledavanje važnosti funkcionalne hrane kao i primene alternativnih načina ishrane.
Studijski program je usmeren na saradnju sa privredom kroz studijske posete, stručnu praksu i izradu završnih radova. Studijski program Prehrambena tehnologija i nutricionizam nudi dva izborna područja – modula:
- Prehrambena tehnologija,
- Nutricionizam.
U okviru oba modula student ima mogućnost izbora predmeta u okviru nekoliko izbornih blokova. Izborom modula, predmeta i teme završnog rada studenti prilagođavaju stečena znanja svojim interesovanjima, zahtevima radnih mesta u kojima bi želeli da rade i shodno potrebama tržišta rada.