Studenti ATSSB u poseti sajmu ambalaže, ambalažne tehnologije i materijala u Istanbulu

Studenti ATSSB u poseti sajmu ambalaže, ambalažne tehnologije i materijala u Istanbulu

Studenti Akademije tehničkih strukovnih studija Beograd, su sa profesorom dr Nenadom Đorđevićem od 20. do 23. oktobra, posetili međunarodni sajam ambalaže i pakovanja EurAsia Packaging Istanbul Fair. Ovaj sajam se tradicionalno održava svake godine u Istanbulu. Akademija tehničkih strukovnih studija Beograd i Privredna Komora Srbije organizovali su odlazak dva studenta, Kristine Zec i Ivane Grčić, sa studijskih programa Grafičko inženjerstvo i Grafički dizajn. Za naše studente obezbeđene su avionske karte, hotelski smeštaj, kao i karte za sajam.

Ovo je jedan od najvećih i najznačajnijih sajmova ambalaže, ambalažne tehnologije i materijala. Ove godine na sajmu je bilo 125 izlagača iz zemalja širom sveta. Pored lokalnih proizvođača ambalažnih proizvoda, izlažu i velike svetske kompanije koje se bave ovom delatnošću. Poseban akcenat je stavljen na proizvodnju i pakovanje za prehrambenu industriju. Prezentovan je veliki broj mašina koje po najsavremenijim tehnološkim procesima dolaze do finalnog proizvoda.

Studenti su imali prilike da vide najnovije tehnologije u procesima proizvodnje i pakovanja, od mašina za preradu hrane i pića, do najsavremenije tehnologije štampe ambalaže.