ODRŽANO PREDAVANJE VLADIKE BRANIČEVSKOG –  PROF.DR IGNATIJE MIDIĆ STUDENTIMA PRIMENJENIH INŽENJERSKIH NAUKA ATSSB

ODRŽANO PREDAVANJE VLADIKE BRANIČEVSKOG – PROF.DR IGNATIJE MIDIĆ STUDENTIMA PRIMENJENIH INŽENJERSKIH NAUKA ATSSB

Na incijativu studenata i u realizaciji Odseka PRIMENJENIH INŽENJERSKIH NAUKA njegovo preosveštenstvo episkop Braničevski prof. Dr Ignatije Midić održao je inspirativno predavanje iz teologije u Požarevcu.

Predsednik studentskog parlamenta Akademije tehničkih strukovnih studija Beograd Marko Radić objasnio je da su ovakve aktivnosti poželjne pored seminara, konferencija, sportskog i zabavnog programa, jer je mladim ljudima potrebno približiti i duhovno – kulturne događaje.

Dr Ignatije Midić je izmedju ostalog objasnio značaj pravoslavne vere, utemeljenu na ličnosti Isusa Hrista i događajima vezanim za njegov život. Sveti oci su došli do definicije da je Bog ustvari jedan, a istovremeno predstavlja trojicu, Oca, Sina i Svetog duha. Sve što je postalo, samim tim i svet ima svoj početak i kraj, a upravo je to ono što uzrokuje propadljivost i smrt u svetu, kako je je vladika govorio.

Na nama samima ostaje da odlučimo na koji način ćemo se povezati sa verom, kako ćemo joj pristupiti i kako ćemo verom u Boga upotpuniti svoj životni put. Sveštena lica su tu da nam pruže podršku da na tom putu istrajemo.

Na skupu su izmedju ostalih učestvovali: gradonačelnik Požarevca – Saša Pavlović, predsednica Akademije tehničkih strukovnih studija Beograd – dr Marina Stamenović, rukovodilac Odseka Primenjenih inženjerskih nauka – dr Goran Nestorović, kao i brojni profesori, studenti, saradnici i prijatelji Akademije.

Zahvaljujemo svim učesnicima što su omogućili da se ovo predavanje realizuje.