Potpisan sporazum o saradnji između preduzeća Službeni glasnik i Akademije

Potpisan sporazum o saradnji između preduzeća Službeni glasnik i Akademije

Predsednica ATSSB dr Marina Stamenović i direktor javnog preduzeća Službeni glasnik Mladen Šarčević potpisali su ugovor o poslovnoj saradnji s ciljem uzajamne pomoći i zajedničkog istupanja u okviru svojih delatnosti.

Ugovor konkretizuje saradnju u tri oblasti:

  1. Odnosi se na obrazovanje i obuku – prilagođavanje obrazovnih procesa tekućim i budućim potrebama, kao i zajedničkom logistikom u domenu nastavne i stručne literature. Službeni glasnik i ATSSB će povodom toga omogućiti praksu svim zainteresovanim studentima.
  2. Saradnja u sklopu stručno-istraživačke i umetničke delatnosti – stručno-istraživačka delatnost koja je od zajedničkog značaja i prezentovaće se dostignuća u oblasti razvoja novih proizvoda, tehnologija i postupaka.
  3. Ugovor koji se tiče zajedničnih poduhvata u cilju razvijanja i korišćenja kadrovskih potencijala, što predstavlja preduslov razvoja proizvodnih, uslužnih, obrazovnih, stručno-istraživačkih i umetničkih procesa.

Ovom prilikom predsednica Akademije dr Marina Stamenović, izjavila je:

„Jedan od prioriteta Akademije tehničkih strukovnih studija Beograd jeste ostvarivanje poslovno-tehničke saradnje s institucijama koje imaju zajednička interesovanja i viziju. Velika je čast i zadovoljstvo sarađivati sa Službenim glasnikom, kako u okviru stručno-istraživačke i umetničke delatnosti, tako i u organizaciji prakse za studente Akademije“.

Takođe, istim povodom direktor Službenog glasnika Mladen Šarčević rekao je:

„Danas ponovo potpisujemo ugovor o poslovnoj saradnji s jednom značajnom obrazovnom ustanovom, čime se širi mreža institucija s kojima delimo zajedničku viziju obrazovanja mladih kadrova, a naročito nas raduje što će neki od njih obavljati praksu u našem preduzeću. Takođe, sledeće godine nas očekuje i potpisivanje ugovora o dualnom obrazovanju s Akademijom tehničkih strukovnih studija Beograd“.

Ugovor o saradnji je potpisan 01.03.2023. godine.