Akademija tehničkih strukovnih studija Beograd i Institut za standardizaciju Srbije potpisali Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji

Akademija tehničkih strukovnih studija Beograd i Institut za standardizaciju Srbije potpisali Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji

U poslednjoj nedelji 2021. godine Institut za standardizaciju Srbije su posetili predstavnici Akademije tehničkih strukovnih studija Beograd. Na sastanku je bilo reči o nastavku saradnje sa Institutom, imajući u vidu dosadašnju povezanost Instituta i Beogradske politehnike kroz njeno dugogodišnje članstvo u Institutu, predstavnike u stručnim savetima i komisijama za standarde, kao i edukaciju studenata o standardizaciji.

Jedna od tema sastanka bila je proširenje ugovora o onlajn čitanju standarda. Naime, pored mogućnosti za zaključivanje godišnjeg ugovora o onlajn čitanju baze srpskih standrda koju imaju svi korisnici, Institut obrazovnim ustanovima nudi posebnu opciju godišnjeg pristupa izabranim srpskim standardima i srodnim dokumentima.

Ishod sastanka je potpisivanje Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji i dogovor o nastavku partnerstva u kontekstu otvaranja nekoliko novih područja za dalji razvoj saradnje. Pored toga, Akademija tehničkih strukovnih studija Beograd biće predstavljena u prvom ovogodišnjem broju biltena „Standardizacija“, koji izdaje Institut za standardizaciju Srbije.