Erazmus+ studentske razmene: Iskustvo studentkinje sa Univerziteta Crne Gore

Erazmus+ studentske razmene: Iskustvo studentkinje sa Univerziteta Crne Gore

Prenosimo iskustvo studentkinje Elene Đurović sa Univerziteta Crne Gore iz Podgorice nakon uspešno realizovane mobilnosti u trajanju od četiri meseca na Akademiji tehničkih strukovnih studija Beograd na studijskom programu Zaštita životne sredine.

Kakvi su Vam utisci tokom razmene na Akademiji tehničkih strukovnih studija Beograd?

Kada sam saznala da postoji mogućnost razmene putem Erazmus+ projekta, a posebno da vaša Akademija ima studijski program Zaštita životne sredine, odlučila sam da iskoristim ovu priliku. Posebno mi se dopao drugačiji način realizacije nastave kao i novi predmeti koje ranije nisam slušala. Jako sam zadovoljna što sam imala priliku da, kroz predmete koji prate inženjerska pristup, obogatim svoje znanje i dobijem smernice za dalje učenje i rad. Primetila sam da su studenti aktivni i da predavači podržavaju razmenu ideja i komunikaciju. Mentori su bili sjajni, kao i profesori sa kojima sam sarađivala. Organizacija celokupnog boravka u Beogradu je bila izuzetna.

Kakvi su Vam utisci o Beogradu?

Beograd ima mnogo sadržaja i daje mogućnost da posetioci kvalitetno iskoriste vreme. Prijala mi je promena, boravak u drugom gradu i motivisalo me na dalje poduhvate. Upoznala sam nove kolege, naučila nove stvari i stekla nove prijatelje. Posebno mi se dopala Ada Ciganlija – more grada, gde sam zaista uživala.

Kakvi su Vam planovi za budućnost?

Planiram da po povratku u Crnu Goru završim preostale obaveze na Univerzitetu i nakon toga vrlo je izvesno da ću upisati master studije i to baš na Akademiji tehničkih strukovnih studija Beograd.

Imaš li neki savet ili komentar na kraju razmene?

Preporučila bih ERAZMUS+ program mobilnosti svim studentima, jer će upoznati novo okruženje, nove prijatelje i steći nova iskustva koja će im značiti u životu i daljem radu.

Ako razmišljate da iskoristite mogućnosti ERASMUS+ projekta mobilnosti i budete deo razmene studenata više informacija možete naći na https://atssb.edu.rs/open-calls/ , kao i sve ostale informacije posetite sajt Akademije.