U ponedeljak 10. aprila u 18 časova u Domu kulture Studentski grad otvara se godišnja izložba radova studenata dizajna Akademije

U ponedeljak 10. aprila u 18 časova u Domu kulture Studentski grad otvara se godišnja izložba radova studenata dizajna Akademije

Godišnja izložba radova studenata dizajna Akademije pod nazivom “Mislim, dakle kreiram”, otvara se u ponedeljak 10. aprila u 18 časova u Domu kulture Studentski grad na Novom Beogradu, Bulevar Zorana Đinđića 179. Izložba će trajati do subote 13. maja 2023. godine. Na otvaranju izložbe biće dodeljena priznanja i nagrade za najbolja godišnja ostvarenja iz oblasti dizajna i likovne umetnosti.

Akademija tehničkih strukovnih studija Beograd, Odsek Beogradska politehnika od 2004. godine tradicionalno održava Godišnju izložbu radova studenata dizajna u mesecu aprilu u Velikoj Galeriji Doma kulture Studentski grad na Novom Beogradu. U Maloj Galeriji Doma kulture se od prethodne godine izlažu i radovi studenata master strukovnih studija programa Grafički dizajn.

Izložba odgovara na više pitanja, a pre svega koliko je važan proces mišljenja u kreiranju dizajnerskih rešenja. Izložba je od velikog značaja za sam nastavni proces kao vrednovanje i praćenje rada čitave jedne generacije studenata. Savremena stremljenja iz oblasti dizajna, pojave i upotrebe novih tehnologija i materijala, sve masovnijeg korišćenja digitalnih tehnologija u dizajnu i zahteva tržišta, podstiče nas osavremenjavanju i podizanju kvaliteta nastave.