Konferencija Digitalno obrazovanje 2022.

Konferencija Digitalno obrazovanje 2022.

Tehnologija napreduje veoma brzo – a svet obrazovanja nešto sporije. Svedoci smo velikih tehnoloških, obrazovni i društvenih promena koje je podstakla četvrta industrijska revolucija. Treća po redu međunarodna konferencija „Digitalno obrazovanje 2022“, jedna od najvećih konferencija obrazovne zajednice u regionu održana je u onlajn formatu 8. i 9. aprila 2022. godine. Glavni cilj je okupiti veliku zajednicu obrazovnih radnika koja može da pokaže uspešno savladavanje izazova obrazovanja u digitalnom dobu, odnosno da se obezbedi platforma za stvaranje i proširenje zajednice koja oblikuje obrazovanje budućih generacija.

U zajedničkom radu nastavnika sa Odseka Beogradske politehnike, Duška Radakovića i dr Dragane Gardašević, Duško Radaković je prezentovao „Uporednu analizu realizacije nastave u uslovima pre i tokom COVID19 mera“. Kompletan snimak konferencije dostupan je na linku Digitalno obrazovanje 2022.

Ovaj događaj imao je nameru da podrži zaposlene u svim nivoima obrazovanja (predškolsko, škola, univerzitetima i drugim institucijama), da podstakne kreativnost i inovacije, podstakne podizanje kvaliteta obrazovno vaspitnog rada, osavremenjivanja procesa učenja i na što bolji način prikaže mogućnosti novih tehnologija u obrazovanju.

Osnovni ciljevi konferencije su: platforma za razmenu znanja i iskustava zaposlenih u obrazovanju u Srbiji, regionu i svetu; inovativne prakse, nastavni metodi i primena IKT alata u obrazovanju; identifikacija ključnih preporuka za politiku i praksu u ovoj oblasti; povezivanje i učešće svih aktivnih u obrazovanju u digitalnom dobu; najbolji primeri u obrazovanju tokom rada na daljinu u uslovima kada je onemogućena nastava u školama. Konferencija je obuhvatila teme upotrebe i primene IKT na svim nivoima obrazovanja (od predškolskog do visokog obrazovanja, i inkluzivno obrazovanje).