Dobra praksa u drumskom saobraćaju i transportu“ – 1. naučno -stručni skup sa međunarodnim učešćem 11. i 12. maja u Beogradu

Dobra praksa u drumskom saobraćaju i transportu“ – 1. naučno -stručni skup sa međunarodnim učešćem 11. i 12. maja u Beogradu

Prvi naučno-stručni skup sa međunarodnim učešćem „Dobra praksa u drumskom saobraćaju i transportu“, u organizaciji Akademije tehničkih strukovnih studija Beograd, biće održan 11. i 12. maja u Beogradu, u hotelu Holiday Inn.

Planirano je da se na ovom skupu okupe stručnjaci iz privrede, obrazovnih ustanova iz oblasti drumskog saobraćaja i logistike, državnih organa, ustanova i poslovnih udruženja iz oblasti saobraća i transporta i auto škola radi razmene rezultata i iskustva proisteklih iz teorije i prakse. Skup će takođe dati priliku i studentima sa studijskih programa iz oblasti saobraćaja da prikažu svoja istraživanja i rezultate do koji su došli tokom studiranja.
Tokom dva dana trajanja skupa svi zainteresovani moći će da prezentuju primere dobrih praksi iz svojih sredina i kompanija, kao i da se upoznaju sa drugim, proverenim rešenjima, u oblastima drumskog saobraćaja, transporta i logistike razvrstanim u 6 sekcija: 1. transport, logistika i špedicija, 2. javni prevoz putnika, 3. bezbednost saobraćaja, 4. regulisanje i planiranje saobraćaja, 5 . motorna vozila i 6. obuka kandidata za vozače i osposobljavanje vozača.

Poseban doprinos skupa je uspostavljanje saradnje između visokoškolskih ustanova koje obrazuju saobraćajne inženjere (strukovne i akademske), a takođe i između njih i privrede, kao i upoznavanje sa novim – dualnim programom obrazovanja u oblasti saobraćaja i transporta, koji je u primeni od školske 2021/2022. godine.
Rad skupa biće organizovan kroz plenarno izlaganje radova po pozivu i rad po sekcijama (usmena izlaganja, izlaganja putem video linka i poster sekcije).
Zvanični jezik skupa je srpski, uz mogućnost izlaganja na jezicima koji su u upotrebi u zemljama sa prostora nekadašnje Jugoslavije, kao i na engleskom jeziku.
Akademija tehničkih strukovnih studija Beograd poziva sve zainteresovane da podrže osnovnu ideju skupa, da se prijave, učestvuju i daju doprinos radu skupa.

Sve neophodne informacije za prijavu radova i učešća možete pronaći na zvaničnoj veb prezentaciji skupa: https://skupsaobracaj.atssb.edu.rs.