Studenti dizajna iz Grčke posetili su Akademiju i učestvovali na radionicama “Portfolio: Tips&Tricks” i “Principi oblikovanja modnih proizvoda od kože”

Studenti dizajna iz Grčke posetili su Akademiju i učestvovali na radionicama “Portfolio: Tips&Tricks” i “Principi oblikovanja modnih proizvoda od kože”

Studenti završne godine grafičkog i modnog dizajna iz Perivolia, sa ostrva Krit iz Grčke, posetili su Akademiju tehničkih strukovnih studija Beograd u okviru Erasmus+ studijske posete visokoškolskim ustanovama u Srbiji. Poseta je organizovana kao deo saradnje sa Mentor Education, obrazovne kompanije koja osmišljava i sprovodi evropske Erasmus+ programe širom Evrope. Gosti iz Grčke uzeli su učešće u dve radionice, i to “Portfolio: Tips&Tricks” i “Principi oblikovanja modnih proizvoda od kože”.
 
Profesorka dr um. Jelena Drobac i asistentkinja dr um. Jovana Momčilović su predstavile kolegama sa Krita prostorije Akademije, kurikulume Katedre za dizajn i održale radionicu “Portfolio: Tips&Tricks”. Radionici su prisustvovali i studenti treće godine studijskog programa Grafički dizajn koji slušaju predmet Portfolio i prezentacija.
 
Prezentaciju i radionicu, za studente modenog dizajna iz Grčke, održale su dr um. Maja Milinić Bogdanović. mr Jelena Zdravković i Ana Cvijanović. Prezentacijom je obuhvaćen kurikulum studijskog programa Modni dizajn proizvoda od kože, kao i značaj kože kao materijala u modnom dzajnu. Predstavljeni su i radovi studenata Akademije, kao i metodi i principi rada sa studentima modenog dizajna. Nakon prezentacije usledila je radionica o principima oblikovanja modnih proizvoda od kože. Na radionici gosti Akademije su imali priliku da se upozanaju i druže sa svojim kolegama iz Akademije. Nakon lepog druženja, studenti iz Grčke i Srbije su za uspomenu razmenili svoje radove nastale na ovoj radionici.