Sticky Background

Erasmus+ staff mobility

Incoming staff

Erasmus+ exchange staff is accepted in the framework of Inter-institutional Agreements between The Academy of Applied Technical Studies Belgrade and partner institutions.

The necessary documents for KA131 (KA103) mobility:

More information regarding arrival and accommodation in Belgrade can be found at Student/Staff Guide

The necessary documents for KA171 (KA107) mobility:

Outgoing staff

Projekti mobilnosti u oblasti visokog obrazovanja podržavaju fizičku i kombinovanu (blended) mobilnost studenata i mobilnost zaposlenih na visokoškolskim ustanovama kako iz programskih, tako i iz partnerskih zemalja. Programske zemlje su države članice Evropske unije, kao i Srbija, Norveška, Island, Lihtenštajn, Severna Makedonija i Turska. Partnerske zemlje su sve države sveta izuzev programskih zemalja.

Projekti mobilnosti podržavaju mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja, kao i zaposlenih u privredi u cilju njihovog daljeg profesionalnog razvoja.

Mobilnosti zaposlenih mogu biti mobilnosti u svrhu:

  • izvođenja nastave,
  • usavršavanja.

Projekti mobilnosti u oblasti visokog obrazovanja mogu da se odvijaju između ustanova iz dve programske zemlje, kao i između ustanova u programskoj i partnerskim zemljama.

Više informacija o projektima mobilnosti u visokom obrazovanju možete da pronađete u Erazmus+ programskom vodiču na sajtu Evropske komisije.

Za svako pitanje možete da kontaktirate kancelariju za međunarodnu saradnju Akademije.

Sva dokumenta neophodna za apliciranje za mobilnost u svrhu izvođenja nastave ili usavršavanja biće navedena u objavljenim pozivima za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja.

Nakon objavljivanja rezultata selekcije, kandidati za mobilnost mogu podneti žalbu u pisanoj formi Komisiji za žalbe u programima mobilnosti na dalje konačno rešavanje žalbi. Konačna lista izabranih kandidata koju sačini VŠU domaćin ili matična institucija će biti objavljena od strane Kancelarije za međunarodnu saradnju nakon donošenja odluke o žalbama.