Nastavnici i saradnici Akademije učestvovali na međunarodnoj konferenciji “Konstrukti”

Nastavnici i saradnici Akademije učestvovali na međunarodnoj konferenciji “Konstrukti”

Nastavnici i saradnici Akademije su, u periodu od 15. do 18. decembra, posetili Univerzitet Ruse “Angel Kъnčev” u Bugarskoj i učestvovali na međunarodnoj konferenciji pod nazivom “Konstrukti” organizovanoj u partnerstvu sa Evropskom dunavskom akademijom iz Ulma, Nemačka, Ekonomskim univerzitetom u Bukureštu, nevladinim organizacijama Evropska inicijativa bez granica i Međunarodno društvo Elias Kaneti. Tema konferencije bio je pokret Bauhaus.

Na konferenciji su učestvovali i akademik Hristo Beloev, zamenik rektora za vaspitno-obrazovni rad prof. dr Plamen Kangalov, sekretar Univerziteta dr Tanja Groževa, i predsednik Generalne skupštine Univerziteta dr Anelija Manukova. Specijalni gost Univerziteta Ruse bio je prof. dr Dumitru Miron, predsednik akademskog saveta Ekonomskog univerziteta u Bukureštu.

U okviru treće sesije programa Konferencije rad i studijske programe Akademije predstavili dr Tatjana Sekulić i dr um. Željko Zdravković. U razgovorima sa predstavnicima Univerziteta i BRIE, razmatrane su mogućnosti budućih saradnji i učešću na zajedničkim projektima.

Boravak na konferenciji završen je kulturnim delom programa u okviru koga su učesnici upoznali lokalno kulturno nasleđe Rusenske oblasti pod zaštitom UNESKO, srednjovekovni manastirski kompleks kod Ivanova, nakon čega je u popodnevnim časovima priređen obilazak kulturnih znamenitosti grada Ruse i poseta Prirodnjačkom eko-muzeju. Uspešan rad i dobra organizacija zasluga su jednog od domaćina ove konferencije Blagoveste Cenove.