U okviru Erazmus+ projekta mobilnosti mr Tomislav Zovko sa VŠ Logos iz Mostara održao niz predavanja na Akademiji

U okviru Erazmus+ projekta mobilnosti mr Tomislav Zovko sa VŠ Logos iz Mostara održao niz predavanja na Akademiji

Tomislav Zovko, profesor i rukovodilac studijskog programa Dizajn Visoke škole “Logos centar” iz Mostara je u sklopu Erazmus+ projekta mobilnosti KA107 održao niz predavanja studentima dizajnerskih smerova Akademije.

Profesor Zovko je predavanja  realizovao u periodu od 28. novembra do 02. decembra 2022. godine na kojima su teme bile “Kompozicija i kompozicijska načela” i “ Boja i kontrasti boja (sedam vrsta kontrasta boja po Johanesu Itenu)” održane u sklopu predmeta Teorija forme koja su slušali studenti prve godine studijskih programa Dizajn enterijera i Koncept i karakter dizajn. Pored toga, profesor Zovko je prisustvovao nastavi iz predmeta Crtanje na studijskom Grafički dizajn.

Nakon predavanja održan je sastanak sa predstavnicima Akademije u okviru koga je izražena spremnost za dalju saradnju u okviru mobilnosti studenata i nastavnika, kao i za saradnju na evropskim i regionalnim projekatima. Pored profesora Zovka, trenutno se na razmeni studenata nalazi i studentkinja Visoke škole “Logos centar” Marija Golemac koja pohađa nastavu na studijskom programu Grafički dizajn.