U okviru Budapest Design Week na izložbi u Budimpešti predstavljeni projekti studenata i nastavnika Akademije

U okviru Budapest Design Week na izložbi u Budimpešti predstavljeni projekti studenata i nastavnika Akademije

Izložba pod nazivom “Felelős design (∞ design)” otvorena je u galeriji Krug Art Space u Budimpešti u okviru Nedelje dizajna 7. oktobra. Na izložbi je prikazano petnaest projekata studenata i predavača koji su nastali primenom principa održivog i odgovornog dizajna u okviru projekta “Odgovorni dizajn”. 

“Odgovorni dizajn” je jedan od osam projekata Akademije podržanih od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije u okviru konkursa „Razvoj visokog obrazovanja“ za školsku 2021/22 godinu. Cilj projekta, kao i izložbe “Felelős design (∞ design)”, je promocija multidisciplinarnog pristupa i povezivanja dizajna i tehničko-tehnološkog polja. Ideja je da se nove tehnologije, novi pristupi i koncepti odgovornog dizajna približe studentima završnih godina studijskih programa iz oblasti dizajna. 

Izložbu je posetio profesor Peter Simon Bence, predstavnik Moholy-Nagy University of Art and Design Budapest. Razmotrene su mogućnosti saradnje kroz razvoja projekata i razmene studenata i nastavnika Univerziteta i Akademije tehničkih strukovnih studija Beograd. 

Prestonica Mađarske je ovog oktobra centar vizuelnih umetnosti Evrope. Pored manifestacije Budapest Design Week paralelno su otvorene Art Market Budapest (na kome je Republika Srbija počasni gost), Guerrilla Art Week i 360 Design Budapest.