Predstavnici Akademije na svečanosti povodom decenije NIS-ovog programa „Energija znanja“

Predstavnici Akademije na svečanosti povodom decenije NIS-ovog programa „Energija znanja“

Predsednik Akademije dr Marina Stamenović i sekretar Akademije Dušan Marković su u petak 16. decembra 2022. godine prisustvovali svečanosti održanoj u Palati Srbija povodom decenije NIS-ovog programa „Energija znanja“. Tokom svečanosti kompanija NIS je prisutnima predstavila rezultate dugogodišnjeg ulaganja u mlade talente, obrazovanje i nauku u Srbiji. Akademija tehničkih strukovnih studija Beograd i NIS u maju ove godine su potpisali memorandum o saradnji u okviru programa „Energija znanja“.

Kompanija NIS je 2012. godine pokrenula program „Energija znanja“, kako bi doprinela unapređenju obrazovnog sistema u Srbiji i približila se akademskoj zajednici i mladima. Kroz ovaj program NIS ostvaruje saradnju sa obrazovnim i naučnim institucijama u zemlji i inostranstvu, poboljšava uslove za realizaciju nastave i naučnih aktivnosti u srednjim školama i na visokoškolskim ustanovama, podržava razvoj prirodnih nauka i stipendira najbolje studente u skladu sa kadrovskim potrebama kompanije i tržišta u celini.

Svečanom događaju prisustvovali su predstavnici Vlade Republike Srbije, obrazovnih i naučnih institucija sa kojima NIS sarađuje u okviru programa „Energija znanja“, menadžment i stipendisti kompanije, kao i drugi gosti. Na svečanosti prisutnima se obratio ministar prosvete Branko Ružić, kao i dr Jelena Begović ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije. Pored njih prisutnima se obratio i Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, i istakao je značaj ulaganja kompanije u mlade. Kroz saradnju sa domaćim i međunarodnim obrazovnim institucijama, NIS je do sada stipendirao više od 130 studenata od kojih je više od 60 već zaposleno u kompaniji.