Akademiju tehničkih strukovnih studija Beograd posetili predstavnici Fondacije Tempus

Akademiju tehničkih strukovnih studija Beograd posetili predstavnici Fondacije Tempus

Predstavnici Fondacije Tempus posetili su Akademiju tehničkih strukovnih studija Beograd u petak 16. decembra kako bi se upoznali sa realizacijom odobrenih Erazmus+ projekata mobilnosti. Članovi Kancelarije za međunarodnu saradnju su gostima predstavili Strategiju internacionalizacije Akademije i rezultate realizovanih studentskih i nastavničkih mobilnosti u okviru KA103 i KA107 projekata razmene.

K103 i K107 su projekti mobilnosti između programskih zemalja i podrazumevaju mobilnost zaposlenih i studenata u svrhu studiranja, mobilnost studenata u svrhu obavljanja prakse, mobilnost nastavnog osoblja i zaposlenih sa ciljem izvođenja nastave i mobilnost nastavnog osoblja i zaposlenih sa ciljem usavršavanja. Programske zemlje su sve zemlje evropske unije, kao i Island, Lihtenštajn, Norveška, Severna makedonija, Turska i Srbija.

Na sastanku se diskutovalo i o trenutno aktuelnom razvoju studijskih programa na engleskom jeziku koji će Akademiji otvoriti prostor za uključivanje u projekat/sajt Study in Serbia i povećati međunarodnu prepoznatljivost i atraktivnost same ustanove. Study in Serbia je projekat koji razvija bazu podataka o mogućnostima učenja u Srbiji za strane studente i pruža stranim studentima zainteresovanim za studiranje u Srbiji, putem Erazmus+ programa, mogućnost pronalaženja kurseva dostupnih na stranim jezicima, kao i kurseva koji pružaju dodatne mogućnosti studentima na razmeni. Na ovom veb sajtu dostupni su podaci o akreditovanim studijskim programima i akreditovanim obrazovnim ustanovama koje ispunjavaju uslove za učešće u Erazmus+ projektima u skladu sa Ugovorom o učešću Srbije u Erazmus+ programu i Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju.