Održana je prezentacija ISINEG – Međunarodnog instituta za standarde sledeće generacije

Održana je prezentacija ISINEG – Međunarodnog instituta za standarde sledeće generacije

U četvrtak 25. maja, u sedištu Akademije, održana je prezentacija ISINEG – Međunarodnog instituta za standarde sledeće generacije, koji se bavi edukacijom o standardizaciji i organizuje studentske radionice, na kojima mladi iz celog sveta mogu da se uključe u rad studentskih tehničkih komiteta i angažuju na donošenju studentskih standarda. Uključivanje mladih iz celog sveta u aktivnosti standardizacije je projekat pokrenut krajem 2021. godine.

ISINEG su prezentovali gospođa Mojdeh Tabari, koja je bila predsednica ISO komiteta za zemlje u razvoju – ISO DEVCO i učestvovala u formiranju ISINEG, Jovana Nikolić, student postdiplomskih studija na Fakultetu inženjerskih nauka u Kragujevcu, predstavnica Srbije na ovim studentskim radionicama. Jovana je bila nominovana za člana prvog studentskog tehničkog komiteta, ISINEG/TC 1 Climate Change, zaduženog za standarde u oblasti klimatskih promena, u kojem je izabrana za predsedavajućeg Radne grupe WG 6 Food Waste Management. Pored njih, ISINEG su predstavile i Bratislava Stojanović, rukovodilac Odeljenja za prodaju, marketing i edukaciju, i Violeta Nešković-Popović, rukovodilac Sektora za međunarodnu saradnju, informisanje i izdavačku delatnost, ispred Instituta za standardizaciju Srbije.

Pokrenute su inicijative da se formira regionalni komitet. Ideja je da u tome učestvuju studenti Akademije tehničkih strukovnih studija Beograd i Fakulteta organizacionih nauka.