Sticky Background

АKТУЕЛНОСТИ

др Татјана Танасковић

Пулс креативности: Одржано уметничко такмичење „Арт Арена“ у организацији Академије

Академија је са поносом организовала Арт Арену – такмичење у цртању – 13. и 14. априла 2024. године, са жељом да окупи и промовише талентоване средњошколце и студенте. Овогодишњи догађај је био испуњен креативношћу и инспирацијом, док су се учесници надметали у две одвојене категорије: категорију средњошколаца и категорију студената. У суботу, 13. априла, одржана […]

16.04.2024

Погледај вест

Јачање међународне сарадње: Сусрет са представницима компаније Haitian Group и Ningbo Polytechnic из Кине

На Академији је, у оквиру иницијативе за унапређење сарадње на међународном нивоу Канцеларије за дуално образовање и Национални оквир квалификација, одржан састанак који је окупио госте из Кине – представнике Haitian International Holdings Limited (Haitian Group) и школе Ningbo Polytechnic (NBPT) – и представнике Академије на челу са председницом др Марином Стаменовић. Овај сусрет је био […]

27.06.2024

Погледај вест

У Београду се 11. и 12. маја 2022. године одржава Први научно-стручни скуп са међународним учешћем „Добра пракса у друмском саобраћају и транспорту“

Организатор Првог научно-стручног скупа са међународним учешћем „Добра пракса у друмском саобраћају и транспорту“ је Академија техничких струковних студија Београд. Скуп се организује уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Kонференције академија и високих школа Србије, Привредне коморе Србије, Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, Секретаријата за саобраћај Градске управе града Београда […]

12.05.2022

Погледај вест

Студенти Академије Одсекa Примењене инжењерске науке посетили дестилиерију и винарију Пруна

Студенти Академије техничких струковних стдуија Београд, Одсека Примењене инжењерске науке из Пожаревца са студијског програма Прехрамбене технологије, посетили су дестилиерију и винарију Пруна. Студенти су имали прилике да се упознају са технолошким процесом производње ракије и сензорном оценом црвеног вина.  Уз врло динамичну и интерактивну наставу приказан је и детаљно објашњен поступак производње јаких алкохолних […]

15.12.2021

Погледај вест

Одржане обуке за контролу и безбедност хране

Студенти мастер студија Академије су присуствовали обукама из области контроле квалитета и безбедности хране и то Декларисање прехрамбених производа, Узорковање и тумачење резултата испитивања и HACCP систем. Обуке су одржане у августу у просторијама Академије у Пожаревцу. Обуке су развијене за субјекте у пословању храном (прехрамбена производња, складиштење, дистрибуција хране, угоститељство, итд) који су према […]

19.09.2023

Погледај вест